Cellulit

cellulit_wiem_o_zdrowiu

Forum -> rozstepy....i cellulit -> rozstepy....i cellulit

Tytuł:rozstepy....i cellulit
Autor:Sama
23.6.2010, 08:53
Też mam ten sam problem. Stosuję krem na rozstępy, ale efektów na razie nie widze. Może dlatego że nie jestem systematyczna i rzadko go używam.
cellulit_ciekawostki

Ciekawostki

Peeling

W jaki sposób dbać o skórę twarzy? Jak można ją rozświetlić? Co zrobić aby nasza twarz idealnie się prezentowała i wyglądała zawsze rześko i młodo? To pytania, które zadają sobie setki kobiet, jednakże nie wszystkie zdają sobie sprawę z tego, że peeling może być złotym środkiem na nurtujące je problemy.

Czy wiesz, że...

Zmarszczki
Na powstawanie zmarszczek wpływ mają też dodatkowe czynniki, wśród których wymienić można brak odpowiedniej pielęgnacji twarzy (np. nienawilżanie jej), ogólny słaby stan zdrowia, hormony, palenie papierosów, klimatyzację, stresujący tryb życia, niewłaściwą dieta, czynniki zewnętrzne jak np. warunki atmosferyczne, a także taką prozaiczną rzecz jak szorstka poduszka do spania czy brak witamin i minerałów.

Polecamy

Kolagen
Kolagen składa się z białek włóknistych i stanowi ok. 30% masy ludzkiego ciała. Pełni niezwykle ważne funkcje w naszym organizmie. Odpowiedzialny jest między innymi za odnowę komórek skóry i prawidłowe nawilżenie, oraz jej jędrność i sprężystość.

Archiwum

Pyralgina (Metamizolum natricum) to najczęściej polecany przez farmaceutów lek przeciwbólowy. Lek dostępny jest w opakowaniach po 6 tabletek lub w formie saszetek z granulatem o smaku pomarańczowym. Pyralgina stosowana jest przy bólach różnego pochodzenia o dużym nasileniu, gorączce. Często pacjenci stosują ją, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeciwwskazania do stosowania leku Pyralgina to nadwrażliwość na metamizol i inne pochodne pirazolonu.