| Tytuł: | Sposoby na cellulit |
| Autor: | No name 13.7.2010, 08:54 |
| Nie wierzcie reklamom, że preparaty w postaci kremu czy balsamu pomogą wam 100% na cellulit i pozbędziecie się go w całości. One tylko wygładzą skórę,nawilżą i co najwyżej trochę naciągną. Studiuję fizjoterapię i spotkałam się z bardzo dobrym sposobem na pomarańczową skórkę. Może najpierw kilka faktów na temat cellulitu o których być może nie wiecie. Jego przyczyną jest po prostu złe odżywianie: dużo tłuszczu i soli, mało jarzyn czyli to o czym każda z nas wie, ale ciężej to wszystko zastosować :) Problem więc polega na tym, że nawet jak pozbędziemy się go to i tak do nas powróci jak bumerang. Składa się z mocno zbitego tłuszczyku, który tworzy właśnie skórkę pomarańczową. W aptekach są dostępne bańki do akupunktury (gumowe, niebieskie, 5 sztuk) które są idealne do masowania cellulitu. | |
| Tytuł: | Sposoby na cellulit |
| Autor: | Hanka 25.5.2011, 13:10 |
| Czytałam ostatnio na temat drenażu o tutaj drenazlimfatyczny.info.pl Mam nadzieję, że pomogę komuś, jeżeli ma pewne wątpliwości. | |
Zmarszczki
Na powstawanie zmarszczek wpływ mają też dodatkowe czynniki, wśród których wymienić można brak odpowiedniej pielęgnacji twarzy (np. nienawilżanie jej), ogólny słaby stan zdrowia, hormony, palenie papierosów, klimatyzację, stresujący tryb życia, niewłaściwą dieta, czynniki zewnętrzne jak np. warunki atmosferyczne, a także taką prozaiczną rzecz jak szorstka poduszka do spania czy brak witamin i minerałów.
Kolagen
Kolagen składa się z białek włóknistych i stanowi ok. 30% masy ludzkiego ciała. Pełni niezwykle ważne funkcje w naszym organizmie. Odpowiedzialny jest między innymi za odnowę komórek skóry i prawidłowe nawilżenie, oraz jej jędrność i sprężystość.